Eslövsprofilen: Johan Glans

Eslövssonen och komikern Johan Glans har två gånger utsetts till Årets manliga komiker och gjort sig ett namn som en av Sveriges bästa och mest populära ståuppkomiker. År 2008 gav han sig ut på sin framgångsrika turné ”World Tour of Skåne”, som 2013 följdes upp med den lika succéartade turnén ”World Tour of Skandinavien”. Han har också hunnit spela in en amerikansk TV-show tillsammans med Peter Stormare och nu är det dags för hans nästa turné. Med ”World Tour of The World” ska han besöka fem världsdelar med sin stå-upp-komedi, vilket är helt unikt för en svensk komiker.

Johan tar sig an världen

Den senaste turnén går under namnet ”World Tour of The World” och går av stapeln i höst. Turnén är

En clown till kaffet Kanal 5, På bilden: Johan Glans. Foto: Magnus Selander/Kanal 5 Prod. år: 2014

en uppföljare till hans tidigare så framgångsrika ”World Tour of Skåne” och ”World Tour of Skandinavien”. Denna gång ger han sig alltså ut i världen och inleder turnén den 8 september i Dublin, Irland och fortsätter sedan till Holland, Slovenien, Argentina, Sydafrika, USA, Japan och Australien innan han vänder hemåt igen. Turnéns Sverigepremiär äger rum den 21 november på Cirkus i Stockholm och ger därefter föreställningar på en rad olika orter runtom i landet innan turnén slutligen avslutas i Malmö den 1 april 2017. Johans nya turné kommer att gå i samma stil som hans tidigare succéer, men endast innehålla nytt material. De tidigare turnéerna har rosats av kritikerna och knappt fyra år efter den förra turnén är Johan sugen på att få komma ut och köra sin nya stå-upp-komedi och det borgar för en kanonturné!

Glans och Stormare i Swedish Dicks

Förutom att Johan Glans syns på scen med sin stand up-turné kan man också se Stormare och Glans i amerikansk TV. Peter Stormare har nämligen spelat in en TV-serie vid namn ”Swedish Dicks” tillsammans med Johan Glans. I serien medverkar också ännu en namnkunnig Hollywoodskådis – Keanu Reeves. Serien är en av Viaplays originalserier och kommer under hösten att visas på Viaplay. I tio avsnitt får vi följa Stormare och Glans när de spelar två olicensierade privatdetektiver på detektivbyrån Swedish Dicks. Ingmar, som spelas av Stormare och Axel, som spelas av Glans, startar sin detektivbyrå i hopp om att kunna lösa märkliga fall i centrala Los Angeles. Snart finner de sig dock i en härva, då de ska klara upp ett mordfall, som involverar Ingmars före detta kollega, spelad av Keanu Reeves. Denna tv-serie är ett måste att se för alla som gillar bra komedi och kommer garanterat att locka till många skratt i tv-sofforna i höst!