Se och göra i Landskrona

Ska du besöka Landskrona? Det finns många olika förslag på vad du kan se och göra i denna vackra västkuststad i Skåne. Ät god mat på någon av ortens fina restauranger, upplev de omtalade fiskelägena som ligger strax norr om staden, besök Landskrona citadell eller Landskronafestivalen. Dessa är bara några tips på aktiviteter som du kan ägna dig åt. Det är även relativt nära till flera andra populära turistorter så som Helsingborg, Lund, Malmö och Köpenhamn. Den natursköna och populära ön Ven kan man även ta sig till med färja från Landskrona.

Processed with VSCO with a6 preset

Upplev storslagen natur på ön Ven

Ven är en ö som verkligen är värd ett besök om du är i närheten av Landskrona! Den tidigare regenten Fredrik II gav hela ön till astronomen Tycho Brahe, då han hade upptäckt en ny stjärna i konstellationen Cassiopeia. Brahe lät ett slott, Uraniborg, byggas där han arbetade från ett underjordiskt observatorium. Allt detta kan besökas än idag och det finns mycket historia att lära sig på plats. Ven är även känt för sin natur och många besökare hyr cykel på ön för att enkelt ta sig fram mellan de vackra vallmofälten. Ön sägs ha ett speciellt ljus, vilket gör att många konstnärer och keramiker kommer till Ven för att jobba. Under framför allt sommartid håller många sin ateljéer öppna för allmänheten där du kan beskåda eller köpa deras vackra konst. Du tar dig till Ven från Landskrona med färja, där du kan få hjälp med all typ av frakt som du behöver för den eller de dagar du ska spendera på ön!

Landskronas fiskelägen och Borstahusen

Landskronas fiskelägen, som ligger strax norr om staden, är även väl värda att besöka. Detta område är fortfarande relativt orört och Ålabodarna är en gammal fiskeby som ofta beskrivs som en oexploaterad pärla. För den som vill ta en välförtjänt paus i sitt turistande finns här även en vacker strand där du kan slappa, bra restauranger där du kan avnjuta god mat samt en fantastisk utsikt. Det finns flera boenden i området, som exempelvis det vackra Örenäs slott. Fiskeläget och småbåtshamnen omringas av de omtalade Borstahusen och tillsammans skapar de en väldigt gemytlig känsla. Här samsas turister med seglare och lokalinvånare som alla troligen njuter lika mycket av denna miljö. Runt fiskelägena finns ett bra utbud av restauranger där du kan få fisk och skaldjur serverat. Här finns till och med två restauranger som finns med i White Guide! Blir du sugen på något sött kan du välja mellan flera olika glassbodar där man serverar hemmagjord glass och kaffe! Sätt dig bekvämt tillrätta, fika och beskåda omgivningen eller läs en tidning där du kan läsa om de senaste nyheterna eller kanske ett korsord.