Fiska i Landskrona

För dig som är intresserad av fiske erbjuder Landskrona flera möjligheter. Staden och dess vattendrag kan ge dig både rofyllda upplevelser och intensiv spänning. Det finns främst tre olika fiskesätt att välja mellan, havsfiske, fiske i Saxån eller s.k. put-and-take-fiske mitt inne i centrala Landskrona. Put-and-take innebär att du försöker fånga inplanterad fisk vid Citadellets vallgrav. På detta sätt finns möjlighet att fiska sorter som normalt inte fortplantar sig i detta område. I vallgraven kan du fånga öring och regnbåge om du har ett fiskekort som säljs i anslutning till området.

Havsfiske med Landskronabåtarna

Landskronabåtarna kallas ett antal olika fiskebåtar som avgår från staden och som tar dig ut till kanske Sveriges bästa fiskevatten. I havet runt ön Ven finns arter som torsk, sill, makrill samt plattfisk. Till och med en tonfisk siktades utanför Landkrona men detta hör till ett undantag. Vilka fiskar som är möjliga att få på kroken varierar efter årstid och på Landskronabåtarnas hemsida finns mer info om vilka fiskar som senast fiskades upp ur havet. Om du inte äger egen utrustning går det bra att hyra på plats innan du åker ut med Linda, Emma eller Emelie som båtarna heter.

Flugfiske i Saxån

Att fiska med fluga kräver en speciell teknik som det tar ett tag att lära sig men det är också väldigt roligt. I Saxån som rinner söder om Landskrona är det tillåtet att använda sig av flug-, eller spinnfiske och att meta. Det är tydligt uppmärkt med hjälp av skyltar på vilka platser som du får fiska. I Saxån finns möjlighet att fånga exempelvis abborre, gädda och regnbåge. Det krävs att du har köpt ett fiskekort och det görs på exempelvis bensinmackar i området, Öresunds Golfklubb Häljarp eller via internetsidan www.fiskekort.se. Att meta i Saxån kan ge dig en stund med lugn och ro och väljer du att åka ut med Landskronabåtarna får du istället en fartfylld upplevelse.